Tandheelkunde gezelschapsdieren

Een goede mond- en tand hygiëne is essentieel voor de algemene gezondheid van uw hond of kat.

Gebitsproblemen beginnen met de vorming van tandplak en een slechte mondgeur. Door het dagelijks poetsen van de tanden kunnen deze problemen makkelijk voorkomen worden.

Tandplak leidt op zijn beurt tot tandsteen, tandvleesontsteking (gingivitis) en zelfs verlies van tandbot (parodontitis).

Eenmaal er tandsteen aanwezig is, moet dit verwijderd worden onder algemene verdoving. Deze handeling wordt detartratie genoemd.

Als we tijdens de detartratie opmerken dat er tandwortels blootliggen of er beschadigde tanden aanwezig zijn, zullen deze getrokken moeten worden.

Nadien worden de resterende gezonde tanden gepolijst. Hierbij wordt het tandoppervlak weer mooi glad gemaakt, wat de vorming van nieuw tandplak en tandsteen vertraagt.

 

Tandheelkunde gezelschapsdieren dierenartsdesnoeck

Jaarlijkse controle en vaccinatie van uw huisdier

Met het principe "voorkomen is beter dan genezen", hechten wij veel waarde aan het verstrekken van nauwkeurig advies over hoe u uw huisdier kunt bijstaan bij het voorkomen van specifieke problemen…

Algemene chirurgie (sterilisatie, castratie, …) en spoedchirurgie

Bij ons kunt u terecht voor een uitgebreid scala aan chirurgische ingrepen. Dit omvat niet alleen standaardprocedures zoals castratie, sterilisatie, het hechten van wonden en tandheelkundige…

Gasanesthesie

Om ervoor te zorgen dat de anesthesie zo veilig mogelijk verloopt, maken we gebruik van gasanesthesie.

Tijdens de anesthesie krijgt uw huisdier zuurstof toegediend en houden we nauwlettend…

Medische beeldvorming (digitale radiografie en echografie)

Onze praktijk is uitgerust met digitale radiografie. Dit stelt onze dierenartsen in staat om met behulp van röntgenstralen een zeer nauwkeurige diagnose te stellen. Voornamelijk botstructuren maar…

In-huis bloedonderzoek en urineonderzoek

Onze praktijk is uitgerust met een eigen in-huis laboratorium, waardoor we de meerderheid van de bloed-, urine en ontlastingsonderzoeken intern kunnen uitvoeren. Dit resulteert voornamelijk in een…

Hospitalisatie

Voor intensievere zorgen van uw huisdier; bijvoorbeeld postoperatief of bij infuustherapie, kan het nodig zijn om uw geliefde metgezel te hospitaliseren.

Tijdens deze periode streven we…

Begeleiding bij euthanasie

Afscheid van uw huisdier

Hoewel het geen gemakkelijk onderwerp is, is het onvermijdelijk. Spijtig genoeg wordt elke eigenaar daar op een bepaald ogenblik toch mee geconfronteerd.

Advies en aflevering van medicatie, ontworming, vlooien- en tekenbehandeling, verzorgingsproducten

Gedurende de werkuren staat onze dienstverlening voor het ophalen van voeding en medicatie tot uw beschikking.

Wij raden u aan om deze producten bij voorkeur vooraf telefonisch te…

Seniorscreening voor uw huisdier

Onze geliefde huisdieren genieten steeds langer van hun leven. Net zoals mensen kunnen oudere huisdieren echter last krijgen van verschillende ouderdomskwaaltjes.

Het is van essentieel…

Eerstelijns diergeneeskundige zorg voor paard

U kan bij ons terecht voor eerstelijns diergeneeskunde voor paarden. Dit omvat zowel behandeling van acute problemen, alsook preventieve geneeskunde (vaccinatie, tandcontrole, ... ) en kleine…